Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Livet som cycloholic
Svenska Cycling Plus
Som några av er redan vet så tillbringade jag inledningen av den här säsongen nere på Cypern. Dels så var jag där för att träna men också för att köra Sunshine Cup. Det var några av de häftigaste banorna jag kört och motstånd finns det gott om! Nu har jag börjat planera lite inför nästa år. Den här gången tänkte jag inte dra iväg en månad utan det får räcka med två veckor. Fokus kommer ligga på att träna en del men framförallt på tävlingarna. När jag var där sist fick jag grym kontakt med managern på hotellet och har lyckats pressa priserna en del. Hotellet jag bodde på ligger i Limassol. Förra året gick en av tävlingarna i cupen i Limassol, den har tyvärr tagits bort och istället för att tävlingen avgörs över tre helger har de nu krympt den till två. Limassol blir då inte strategiskt lika fördelaktigt men träningen runt omkring är bra och att hyra bil kostar inte mycket så jag tror jag väljer Limassol ändå. 

Det skall tilläggas att Cypern inte är Gran Canaria, i februari/mars kan vädret vara lite ostadigt, vissa dagar var det som svensk sommar och andra krävde armvärmare. Så man inte tror solen alltid står som spön i backen…

Jag tänkte att jag kan dela med mig av mina planer, kan man åka flera så blir det dels billigare men framförallt roligare.

Jeppmans resebyrå har gjort det enkelt för er, här kommer infon!
TÄVLINGEN

Första deltävlingen är ett etapplopp som sträcker sig från 27 februari till den 2:a mars. Den andra deltävlingen sker den 9:e mars.
Det finns dels elitklass, 19-30 år och master 1 – 31-40 och master 2 – 41+.
RESA
Utresa från Arlanda den 23/2 med Lufthansa
Hemresa den 10/3 via Wien med Austrian Airlines
BOENDE
Jag tänker nog bo på samma hotell som sist, ett enkelt hotell som har det nödvändiga. Kostar ungefär 25€ per natt och då har man ett eget litet pentry att laga mat i. Vill man ha frulle finns en enklare sådan för ytterligare 6€.
BILHYRA
Att hyra bil kostar från ca 25€ uppåt, för 25€ fick jag en liten högerstyrd Chevrolet som gick att misshandla rätt duktigt på vägarna…

Startavgifterna är inte spikade ännu, men runt 150€ för etapploppet och ca 30€ för cross countryt
Jag lyckades hitta en resa (har inte bokat ännu men lär göra snart) som kostar 2331:- samt 500 kr extra per resväg för att få med sig cykeln.
Så i runda slängar ser det ut så här;
Flyg med cykelfrakt: ~3500:-
Boende: ~4000:- för ett dubbelrum
Startavgifter: ~180€
Bilhyra: Beroende på hur man delar på kostnaden men det är 5 dagar som kräver bil. Säg 1500:-
Säg ungefär 9000:- för drygt två veckor, mat, vykort till mamma och pappa och solkräm har jag inte räknat med…

Vore kul om jag slapp åka själv! Hör av er om ni har intresse! info@jeppman.com når man mig bäst på! Jag tänkte ta en liten roll som reseledare och försöka få ihop ett gäng glada cyklister som kan inleda 2014 års säsong med att träna och tävla på Cypern!

Och självklart en drös inspirerande bilder!

Nu handlar det bara om att KUNNA åka ner, för efter alla dessa goa bilder lär det ju inte finnas någon som inte VILL åka, haha!

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!