Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

En jämförelse av däck

Det är ju så mycket snack om hjuldimensioner hit och dit på mtb. Ena stunden är det bara 29″ som gäller och folk förstår inte hur andra över huvud taget kan cykla på 26″ längre. Sen börjar ju 27,5″ komma ut mer och mer I skogarna. Ja tror att det handlar mer om att hitta det som passar varje enskild individ snarare än att det finns en dimension som är överlägsen de andra. Ett exempel på det är Michiele van der Heijden som vann världscupen i u23 på 26″ förra året! Nu har ja inte provat nån high end 29:a men när ja provade en enklare modell kändes det lite som att ja körde en höghjuling, sittandes mellan hjulen. Däremot tror ja en 27.5″ skulle passa mig. Nu kommer vi till det intressanta. Ja har mätt och undersökt tre olika däck ja hade låg hemma, däcket är min favorit, Schwalbe’s furious fred….detta underbara däck:) jag har provat dimensionerna 2.0, 2.25 och 2.4. Under testet använde ja en Innolitefälg, slang och pumpade däcken till 1,5 bar. Resultatet är rätt kul. Det skiljer 23 mm i diameter på ett par 2.0 och 2.4. Kör man 2.4 på en 26:a är man i stort sett på samma diameter som en 27.5″ på 2.0 men med en mindre fälg, styvare hjul. Ja kör vidare på 26″ en säsong till, ja trivs med den dimensionen. Tror dock att de andra två kommer att ta allt mer plats framöver, vi är inte överdrivet många som kör på 26 längre, vill även framhäva att ja inte är anti 29″….bara det att ja är nöjd med 26:an:)

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!