Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Ett spännande yrke

Om träningsvärken var imponerande imorse när jag skulle ur sängen så måste jag säga att det är snäppet häftigare nu! Ja kan köra ett långlopp i 3,5 timmar eller en vätternrunda och känna mig pigg dagen efter så att man nästan skäms. Sen lyfter jag den där skivstången några gånger och blir plötsligt 250 år äldre över en natt. Fascinerande!

Dagens arbetsuppgift bestod i att ta ner en stor och tung kyrkklocka, 850kg och typ 120cm i diameter. För att komma till kyrkklockan måste man klättra upp i ett kyrktorn, med verktyg, prylar och annat smått och gott. Ett spännande yrke som få får chansen att hålla på med. Dagens klocka var gjuten 1839 och används fortfarande dagligen. Just den här hade tyvärr spruckit, därav demontaget. Men det finns många andra som är mycket äldre som fortfarande används. Jämför man med dagens ringande ting så har jag svårt att tro att dom kommer ringa flera hundra år. Jag menar…min iphone bråkar redan med mig efter bara 2 år. Dagens fysiska aktiviteter har alltså ägt rum i ett kyrktorn. Hoppas på att bli människa imorgon igen!

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!