Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Livet som cycloholic
Svenska Cycling Plus
Livet som cycloholic

Finnmarksturen 2016

imageHoppsan, det blev ännu ett långlopp. Det har faktiskt och konstigt nog känts rätt bra på de långlopp jag kört i år så inför finnmarksturen var ja lite sugen på att vrida om gashandtaget på hojen. Känner ju en helt underbar familj uppe i Ludvika också som jag fick bo hos och jag hade lyckats fixa langning hemifrån genom en familj från Sigtuna med kompletterande langning från junioren Anton Olstams familj som bor i Ludvika så det var egentligen inte mycket att fundera över… Stod rätt långt bak i fålla ett men höll mig hyfsat långt fram i masterstarten. Sen blev det som det alltid blir. Lite svårstartad och har svårt att hålla tempot med tätgruppen och kommer efter lite framförallt uppför. Får bita i ordentligt men kan köra ikapp rätt enkelt inde flesta utförspartierna. Blev lite korvstoppning in på en av stigarna och plötsligt ska folk börja gå?! Efter 2,5 kom benen igång, som en motor ur en tecknad film som med hostningar och rökmoln så småningom dundrar igång. Sen börja jakten, kötttta! Fick langningen av faniljen Ramstedt från Sigtuna och dessutom en grym support från Anton Olstams familj som tack vare att de langa på hemmaplan kunde dyka upp fan överallt med flaskor! Knappt att ja hade behövt ha en flaska på hojen! Haha! Helt suveränt! Efter 3 mil låg jag och mata och blev inte omkörd av “en enda ända” utan låg bara och körde ikapp cyklister. Kunde mata på ordentligt och körde in på en 17:e plats. En plats och ett lopp jag är helnöjd med. Det är så skönt att jag kunnat börja se på långloppen med lite andra ögon nu när ja inte kör och satsar på cupen. Ja bryr mig inte direkt om placeringen utan det handlar om att ha kul och känna att man gjort så gott man kan snarare än att komma i mål och bli besviken över sin placering. Glädjen i cyklingen blir helt annorlunda! Förra säsongen höll jag på eller mer eller mindre vissnade helt på cyklingen. Kände för att cykla ner i hamnen och sjösätta samtliga hojar från ångbåtsbryggan och GÅ hem…. Gå som är så jävla tråkigt… Men nu är det så där skoj igen och då tycks benen funka hyfsat ändå! Tack alla inblandade, allt ifrån boende till skjuts och hejarop från familj och vänner. Bra support längs banan, hejarropen på Jeppman och pingvinen som ja ständigt försöker använda är väldigt uppskattade! Nu laddar vi om! Ett enduro kvar, säsongsavslutningen uppe i Gesunda samt Swecup i Göteborg. Sen har jag en annan stor och kul tävling på g. Mer om det inom en snar framtid! Tack för att ni tog er tid att läsa! Nu ska jag förälska mig i lite kaffe! Foto av Anders Almhed

image

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.