Livet som cycloholic
Svenska Cycling Plus
Livet som cycloholic

Underbar distans i Uppsala

Som ja skrev i inlägget innan detta var planen för förmiddagen att cykla med Mr Björklinge på lite goa stigar kring Uppsala. Ja påbörjade min resa mot Uppsala som blev allt annat än snabb och lätt för ja kan konstatera att det är lite blåsigt idag. Väl framme i Uppsala mötte ja upp Dan och vi rullade iväg till första stigen. Kom ungefär 1 minut in på stigen innan ja gjorde en ordentlig praktvurpa. En “into the bar” som övergick i en “over the bar”. Ja vet precis vad ni tänker (för ja tror ja tänker samma tanke)… “Va fan, klota han igen?!” Ja har funderat lite över det där och är rätt säker på att det är ett resultat av min inställning till en del stig- och hindertyper. Tidigare säsonger har den där spärren funnits där, den som säger “nej det här är nog lite svårt för dig Jesper, kliv av och gå” men det tillsammans med en del förstånd tycks ha växt bort?! Nu går tankarna mer i “undra hur ja tar mig igenom här på snabbaste sätt”, och ja tror att knaset uppstår eftersom tankarna ser ut så oavsett hur stigen ser ut. Hursomhelst satte ja styrändan typ mellan ljumsken och höften och det gjorde imponerande ont. Hade nog lite tur som inte slog i självaste reproduktionsverktyget… Vi rullade vidare och så länge ja cykla kändes det bra. Vi rulla på grymma stigar lite här och där. Var upp förbi slottet en sväng och sen ut till Lasses stig eller nå liknande. Grymt rolig cykling, mycket hällar, drop och liknande busigheter. Avslutade svängen med att cykla söderut på en grymt rolig och snabb stig som går längs med vattnet. Den börjar vid Flottsundsbron och efter ett tag kom vi fram till en liten fornborg där vi tog en njuta-av-utsikten-det-är-så-jävla-vackert paus. Därefter rullade vi ner till vägen och vi vek av åt varsit håll. Skarvade lite på hemvägen och känner mig extremt nöjd med dagen. Ett pass som har innehållit många glada skratt, en hel del tekniska utmaningar, lite borra ner huvudet i styret och ett väder som är obeskrivligt. Hörde dessutom ett rykte om att det kanske blir pingis ikväll. Men det får bli då det, nu har ja fastnat på soffan i ett paltkoma och ska försöka släpa mig till kaffekokeriet

Om styret är så snett…tänk då hur ja ser ut…

Vi var förbi en bmxbana också för att köra några varv… Men det var redan folk där som tänkt samma sak

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons